Финансовата система на Русия остава стабилна въпреки санкциите Това увери руският премиер

...
Финансовата система на Русия остава стабилна въпреки санкциите Това увери руският премиер
Коментари Харесай

Русия се хвали с бюджетен излишък въпреки санкциите

Финансовата система на Русия остава стабилна въпреки санкциите Това увери съветският министър председател Михаил Мишустин на съвещание на кабинета, оповестява ТАСС.

" На дневен ред е въпросът за осъществяването на федералния бюджет за деветте месеца на тази година. Противно на провокациите, главните му индикатори остават уравновесени. Санкциите не са нарушили устойчивостта на съветската финансова система и не са засегнали макроикономическата непоклатимост ", регистрира той.

Успяхме да предотвратим развиването по отрицателни сюжети, посочи още министър-председателят.

" Приложените систематични мерки успяха да стабилизират обстановката в стопанската система, да подкрепят активността на предприятия и цели браншове и да запазят работните места в районите ", уточни той.

От своя страна съветският министър на финансите Антон Силуанов също удостовери, че глобите и други финансови ограничения против Москва не са повлияли на осъществяването на бюджета на страната.

На държавното съвещание той съобщи, че " глобите и рестриктивните мерки не са засегнали осъществяването на федералния бюджет и всички отговорности се извършват напълно и без спиране ".

Силуанов показа доклад за първите девет месеца на 2022 година, като акцентира, че федералният бюджет е завършил интервала с остатък от 0,2% Брутният вътрешен продукт, или над 200 милиарда рубли (3,2 милиарда долара).

След като страните от Европейския съюз се споразумяха за осмия пакет от санкции срещу Русия, цената на всички търговски ограничения възлиза на към 123 милиарда евро.

Тази сума се равнява на 40% от общия оборот на артикули и услуги сред Москва и Европейски Съюз за 2021 година

Редица други страни отвън Европейски Съюз също постановиха наказания на Москва поради нашествието ѝ в Украйна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР